top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

We sluiten 2023 af met mooie acties!

De afgelopen 2 maanden is er niet stilgezeten en waren er de nodige activiteiten, hieronder volgt een opsomming van wat er allemaal gedaan is.


Rookworsten

Er zijn tijdens een actie in de Gereformeerde Gemeente in Kampen ruim 2000 rookworsten verkocht. Deze actie had een mooie opbrengst van € 1.000,00.


Actie op de Groen van Prinsterschool

Afgelopen week heeft de Groen van Prinstererschool in Kampen actie gevoerd voor Hulp Irak – Bijzondere Noden. Er is door leerlingen onder andere geklust, gewoekerd en producten verkocht. Voorafgaand aan de actie heeft de Werkgroep Hulp Irak presentaties gegeven over het werk en de situatie in Irak. Reden van de actie was dat aan het einde van het vorige schooljaar het grootste deel van het schoolmeubilair naar Irak getransporteerd is voor scholen in Irak.


Tijdens de bekendmaking van het bedrag van Paul Velthove, deputaat van Bijzondere Noden aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Op deze cheque stond het geweldige bedrag van € 5.676,74. Hij dankte de kinderen voor hun inzet en gaf aan dat ze het niet hadden gekund zonder de hulp van de Heere, en die hulp hebben ook hun leeftijdsgenoten in Irak nodig. De korte bijeenkomst werd afgesloten door "U alleen, U loven wij" te zingen.


Het scholenpakket is door de werkgroep ontwikkeld om de leerkrachten te ontzorgen door een kant en klaar pakket aan te bieden aan school. De Groen van Prinstererschool is de eerste school waar dit pakket gebruikt is en de ervaringen zijn positief. Hopelijk krijgt dit een vervolg!


Jumbo - flessenbon

Bij Jumbo Penningkruid konden mensen hun flessenbon inleveren voor Hulp Irak. Dat kon de gehele maand november. Er is met deze actie totaal € 31,45 opgehaald.


Acties in andere gemeenten

Naast Kampen zijn er in de afgelopen weken ook acties gehouden bij de Gereformeerde Gemeente in Houten en Boskoop. Houten organiseert traditiegetrouw een supermarktactie bij verschillende supermarkten in Houten, altijd een succes met een mooie opbrengst. Daarnaast is er de week erna de kledinginzameling. Volgens de werkgroep daar een tegenvallende opkomst, maar al met al konden er toch 8 pallets met kleding en producten uit de supermarkt naar de opslag worden gebracht.

Vanuit Boskoop komen er ook regelmatig dozen met kleding richting IJsselmuiden, gemiddeld zo'n 3 keer per jaar. Daar wordt het hele jaar doorlopend ingezameld.


Sorteren en transport

Ook in November zijn er weer een aantal avonden gesorteerd om de vrachtwagen te kunnen vullen die op 25 November is geladen. We begonnen aan De Zande en zijn vervolgens verder gaan laden bij de Voorhof in IJsselmuiden. Met behulp van jong en oud is de vrachtwagen gevuld.


Met dit transport zijn ook 2550 Bijbels meegegaan en op moment van schrijven is de vrachtwagen bijna aangekomen in Irak. Rond de jaarwisseling zal alle kleding worden uitgedeeld door dominee Johanna Marten.


Iets wat niet zo vaak voorkomt, maar de opslag is met uitzondering van wat meubels leeg.


Actie bij de Voorhof

Bij de Kwekerij Voorhof in IJsselmuiden is in de achterliggende periode € 440,00 bij elkaar getild. Op verschillende momenten hebben vrijwilligers zich ingezet op hun vrije zaterdagmorgen. Wederom een mooi resultaat.

487 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page