top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Wat is er in de afgelopen maanden allemaal gebeurt?

De Voorhof in IJsselmuiden

Bij de Voorhof is eind 2021 werk uitgevoerd in de kas waarbij veel vrijwilligers, maar ook werknemers voor Hulp Irak aan het werk zijn geweest. Er moesten in de kas buizen worden opgehangen waarna er werkzaamheden onder uitgevoerd konden worden. Na ongeveer 2 weken moesten de buizen weer teruggelegd worden. Er is totaal ruim 22 kilometer aan buis verplaatst. Een topprestatie die € 800,00 heeft opgeleverd.


Schoenmaker

Schoenmaker Hobo uit Oss heeft al jaren een potje op zijn toonbank staan. Als hij voor klanten een extra gat in een riem moet maken dan vraagt om een euro in het potje voor Hulp Irak. In de afgelopen jaren heeft hij inmiddels honderden gaten geschoten en daarmee een mooi bedrag voor Hulp Irak opgehaald.


Kledinginzameling Barneveld

Tijdens de ouderavonden in december op het Van Lodenstein College konden ouders kleding inleveren. Deze kleding is op deze avond door leerlingen gesorteerd en ingepakt. Er zijn totaal bijna 250 dozen met kleding ingezameld die binnenkort op transport gaan naar Irak. In April gaat het van Lodenstein College weer een inzameling organiseren.


Nieuwe actie

In Boskoop en Rijssen wordt op dit moment een actie opgezet. In Boskoop in de Gereformeerde Gemeente en in Rijssen nu bij iemand vanuit huis met het idee om dit in het najaar groter aan te pakken. Het comité in Houten overlegd binnenkort weer om een actie op te gaan zetten. Mooi dat er op een aantal plekken weer een actie wordt opgezet.


Sneek

De handwerkclub van het Bonifatiushuis in Sneek heeft 352 mutsjes gebreid. Ze hebben eerder mutsjes gebreid die toen naar Kenia zijn gestuurd en nu is de vraag of deze in Irak kunnen worden uitgedeeld. Zijn zijn inmiddels afgeleverd en ingepakt. Mooi dat ook deze mensen voor de kinderen in Irak bezig zijn geweest. We hopen tijdens het komende werkbezoek wat foto's te kunnen maken om te laten zien aan de handwerkclub waar ze zijn uitgedeeld.


GIVT

Sinds kort heeft Hulp Irak een account bij GIVT. Voor het overmaken van giften is dit een handige manier. Er komen QR codes op de inzamelpunten, en deze zal ook worden gebruikt bij bijvoorbeeld een online orgelconcert wat binnenkort wordt opgenomen en uitgezonden.Voorbereiding werkbezoek Irak

We zijn volop in voorbereiding voor een werkbezoek van D.V. 25 februari tot en met 4 maart. Samen met Bijzondere Noden hoopt de werkgroep op werkbezoek te gaan naar Irak. Het voornaamste reisdoel voor deze reis is de huidige situatie in Noord-Irak zien en (opnieuw) meemaken. We zullen veel tijd besteden aan het bezoeken van vluchtelingenkampen en dorpjes met vluchtelingen. Daarnaast leggen we verschillende bezoeken af (o.a. aan Barzani Foundation) vanwege de hulptransporten. We bezoeken de opslagruimtes voor goederen in Duhok en Erbil en trekken op met dominee Johanna Marten. Daarnaast willen we ons in de gesprekken richten op het zoeken naar mogelijkheden voor nieuwe (wederopbouw)projecten, gericht op herstel, bijvoorbeeld door het aanleren van vaardigheden. Een laatste reisdoel is het verzamelen van nieuw PR-materiaal. Speciaal hiervoor reist Rik ten Caat (www.rtcmedia.nl) met ons mee. Hij hoopt ons aan goed beeldmateriaal te helpen voor voorlichtingen en fondsenwerving.

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page