top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Wat deden we in oktober?

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

Actie na de brand in Qaraqosh

Op 27 september heeft er een verschrikkelijke ramp plaatsgevonden tijdens een bruiloft in Qaraqosh, de grootste christelijke stad op de vlakte van Ninevé. Tijdens deze brand zijn er meer dan 110 mensen omgekomen en ruim 150 mensen gewond geraakt. Het overgrote deel zijn christenen die het de afgelopen jaren al zo zwaar hebben gehad onder het bewind IS.

Gevlucht, langzaam weer een leven op kunnen bouwen en nu dit. Onze contactpersoon in Irak kent veel van de slachtoffers en wil ze graag helpen. De dag na de ramp was hij in het ziekenhuis om de slachtoffers te bezoeken, te bemoedigen en met ze te bidden. Er was veel medicatie nodig, maar ook om de mensen te ondersteunen wilde hij de nabestaanden ondersteunen met voedselpakketten. Veel organisaties verzorgden de medische hulp. Door een inzameling hebben we € 3.500,00 over kunnen maken om de nabestaanden te ondersteunen met voedselpakketten.


Gemeentedag

Zaterdag 7 oktober was er de jaarlijkse gemeentedag van de Gereformeerde Gemeente in Kampen. Een gezellige dag voor jong en oud.

Er was onder andere verkoop van verschillende producten, je kon je rond laten rijden in een vrachtwagen en er was een sponsorloop voor basisschool leerlingen. Daarnaast ook voldoende voor de inwendige mens. Kortom een dag voor jong en oud. Een deel van de opbrengst was dit jaar voor Hulp Irak, dit jaar was dat

€ 3.350,00.


Zangavond in Hasselt

Zaterdagavond 7 oktober was er onder leiding van Huig van der Knijff een zangavond in de grote kerk in Hasselt. Het was een prachtige avond met psalmen passend bij de situatie in Irak. Dominee Tuinier verzorgde de opening en een kort meditatief moment. Het ging over de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. We kregen de vraag "wie is onze naaste" voorgehouden en zijn wij net zoals de Samaritaan met "innerlijke ontferming" bewogen voor onze medemens in Irak? Ondanks de wat tegenvallende opkomst was de opbrengst van deze avond € 890,00.


Actie GvP

Het schoolmeubilair van de Groen van Prinstererschool is inmiddels aangekomen in Irak. Op een christelijke school in Ankawa (wijk in Erbil) is het inmiddels in gebruik genomen. Ze zijn daar op school dankbaar voor de meubels die ze uit Nederland hebben ontvangen, zelfs zo dat de burgemeester van Erbil is komen kijken toen de meubels aankwamen bij de school.

Op de Groen van Prinsterer is op vrijdag 13 oktober aan de leerlingen een presentatie gegeven over het werk van Hulp Irak. Zoals in de nieuwsbrief van school omschreven "er was veel betrokkenheid bij de leerlingen, er kwamen veel vragen en de actie werd positief ontvangen". De kinderen krijgen tot 2 november de tijd om door verschillende acties geld op te halen. In een volgende blog daarover meer.


Transport aangekomen in Irak

Op 13 september is er een transport vertrokken naar Irak met kleding en matrassen. In het transport zat ook een pallet met 900 Bijbels. Het transport is begin oktober aangekomen in Erbil en de kleding zal eind oktober worden verspreidt in vluchtelingenkamp Hassan Shami. Daarover later meer.


In november staan de volgende acties op het programma....

  • bij Jumbo Penningkruid kunnen mensen hun flessenbon inleveren voor Hulp Irak.

  • ronden we de actie op de Groen van Prinstererschool af.

  • ronden we de rookworstenactie in Kampen af.

  • zullen we weer meerdere avonden gaan sorteren en mogelijk gaat er in november weer een transport richting Irak.

  • bij de Voorhof in IJsselmuiden kunnen er weer buizen getild worden in de kas.
198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page