top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Voorjaar

Bijgewerkt op: 22 mei

Na 2024.....

Dit is het tiende jaar dat we kleding sorteren en naar Irak transporteren. Alle jaren zijn de transportkosten (ongeveer € 100.000 euro per jaar) betaald door Bijzondere Noden. Dit project wordt gezien als noodhulp, aan mensen die moesten vluchten. Na verloop van tijd wordt de overweging gemaakt of noodhulp nog steeds nodig is, of dat er gekeken moet worden naar wederopbouw. Om die reden is het dit jaar voor het laatst dat ze budget voor transporten beschikbaar stellen. Dus de komende 7 maanden zijn de laatste periode dat we nog doorgaan met inzamelen en sorteren. Maar zoals aangegeven is het niet voorbij. We zullen ons daarna meer gaan richten op wederopbouwprojecten in Irak in samenwerking met Bijzondere Noden, dominee Johanna Marten en plaatselijke partners. Maar de sorteeravonden zijn na dit jaar voorbij. We hopen dat jullie dan juist deze laatste periode volop willen meewerken, er is nog veel te sorteren.


Het is voor de werkgroep ook een omschakeling, we zullen op zoek moeten naar projecten in Irak en ons met name moeten richten op fondsenwerving. Maar we hebben nog een tijdje om ons er op voor te bereiden en hebben alle vertrouwen dat het goed gaat komen. Zoals Johanna Marten aangaf afgelopen week: "Waar God deuren sluit, opent hij weer andere deuren".


Transport aangekomen in Irak

Dankbaar kunnen we zijn dat het 66e transport, wat op 23 maart is vertrokken, inmiddels veilig is aangekomen in Irak. Alles is gelost in Duhok, en er zijn pakketten van gemaakt in de afgelopen weken en rond deze tijd wordt alles uitgedeeld in Irak. Onderstaande foto's zijn van de aankomst in Irak en het maken van de zakken op een voor ons bekende plek in Duhok.


Ouderenmiddag

Op donderdag 18 april was er een ouderenmiddag van de Gereformeerde Gemeente in Kampen. Deze middag mocht Martin een presentatie geven over Hulp Irak en de situatie in Irak. De betrokkenheid bij de aanwezigen was groot, en mooi om ook te ervaren dat Hulp Irak in onze gemeente breed gedragen wordt. Dat werd ook zichtbaar in de spontaan aangekondigde collecte die € 402,25 opleverde, maar ook door de reacties na afloop.


Scholenpakket

Het scholenpakket is inmiddels zo ver dat het verder uitgerold kan worden. Er worden scholen benaderd of ze open staan voor een actie. Bij een negatieve reactie, gaan we nieuwe scholen benaderen. Zo hopen we op acties op scholen, om bekendheid te krijgen voor ons werk in Irak.

Er is een flyer gemaakt die digitaal wordt verstuurd naar de scholen met daarin een link naar de website. Benieuwd? Hieronder de flyer en de pagina is via deze link te bekijken.


Veen

Maandag 13 mei hebben Paul Velthove en Henk Jan van der Weerd presentaties mogen geven in Veen. De komende 3 weken gaan daar ruim 300 leerlingen krassen, klussen, verkopen en woekeren voor onze medemens in Irak. De actie was door Corry de Wit en Martin ten Caat voorbereid en zo kon op school alles gelijk na de presentatie worden uitgedeeld. Een prachtig voorbeeld over hoe we de actie op scholen in gedachte hebben. We zijn benieuwd hoe de leerlingen aan de bak gaan. Op maandag 10 juni is de afronding gepland.


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page