top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Update na de zomer

Even een korte update zo na de zomer, met een aantal noemenswaardige punten van de afgelopen periode.


Verkoop in "de Haven"

Op vrijdagavond 7 juli is er een verkoopavond georganiseerd in inloophuis de Haven in Kampen. Een gezellige inloop met verkoop van diverse producten, maar ook de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie met wat lekkers.

In de week voorafgaand zijn er verschillende verlotingen geweest van producten. Via diverse kanalen kon er worden ingeschreven op een wikkeldoek, een authentieke fluitketel, en een lunchbon ter waarde van € 40,00. Dit was een groot succes! De totale opbrengst van deze actie was ongeveer € 450,00. Met name de verloting is zeker voor herhaling vatbaar!


Schoolmeubels

Op vrijdag 21 juli, de laatste dag voor de zomervakantie, was het een drukte van belang op de Groen van Prinstererschool in Kampen. De school moet leeg! De week er na komt er nieuw schoolmeubilair en het oude gaat grotendeels naar Irak. Daarnaast is er ook een deel naar Roemenië gebracht.

Een hele klus waarbij de leerlingen goed hebben meegeholpen, binnen de kortste keren was al het meubilair verplaatst naar buiten en dat ging een stuk sneller dan het in de vrachtwagens krijgen. Maar met behulp van een aantal vrijwilligers, meesters en juffen en niet te vergeten de leerlingen is het gelukt. De verschillende vrachtwagens zijn aangevuld en in de loop van de middag kon voor velen de vakantie dan ook echt beginnen.

Na een zeer voorspoedige reis is het transport nummer 63 vertrokken en op 8 augustus gelost in Erbil waar het in opslag staat. Het was op dat moment te warm om uit te delen en ook wordt er gekeken op welke scholen en in welke vluchtelingenkampen het het na de vakantie het meest noodzakelijk is.


Eye Love

Deze opticien heeft 300 brillen beschikbaar gesteld voor vluchtelingen in Irak. Op de vraag hoe ze daar de sterkte kunnen bepalen, konden wij het antwoord niet geven. Op een avond zijn een aantal medewerkers gaan zitten en hebben alle brillen per stuk verpakt met toegevoegd de sterkte van de glazen. Laten we hopen dat ze op deze manier daar een goede bestemming krijgen.


Transport 64

Na weer een aantal avonden sorteren, maar ook via partners ontvangen goederen, ligt er weer voldoende om een transport te plannen, op woensdag 13 september is er weer een transport geladen en deze is inmiddels onderweg naar Irak. Daar zal hij over ongeveer 2 weken aankomen en daar zal alles dan worden uitgedeeld. In de opslag ligt nog ongeveer voor een half transport aan goederen, we hopen over enkele weken weer een transport te kunnen laden.


En wat komt er de komende periode aan?

  • Op 7 oktober is er gemeentedag in de Pieter Zandt, deel van de opbrengst is voor Hulp Irak

  • Op 7 oktober om half 8 is er een psalmzangavond in Hasselt onder begeleiding van Huig van der Knijff

  • In oktober zal er een "rookworstenactie" worden gehouden.

  • In oktober zal er op de Groen van Prinstererschool actie worden gevoerd.

  • In november hopen we weer een verloting te organiseren.

  • Op 8 maart 2024 zal er een muziekavond in Hasselt worden georganiseerd.

Voor alle data geldt D.V.

264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page