top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Tijd voor een update!

Het is inmiddels al weer een aantal maand geleden dat er een bericht online is gekomen van ons. Er bereikt ons regelmatig de vraag hoe het gaat met de transporten en alles er om heen, daarom tijd voor een korte update!


Door Corona konden we het land niet in met

de hulptransporten en groeide de hoeveelheid kleding gestaag in Kampen en Nunspeet met als resultaat dat er in de afgelopen maanden voor ruim twee transporten kleding was gesorteerd. Inmiddels zijn er na een periode van

ruim 4 maand van geen transport er twee vertrokken. Eén van deze transporten is inmiddels aangekomen en de kleding is deels al uitgedeeld in de diverse vluchtelingenkampen.


Afgelopen week zijn er in twee vluchtelingenkampen Khazar M1 en Hassan Sham U3 in de basisscholen aan totaal 1350 kinderen een schooltas met schoolspullen uitgedeeld. Deze schooltassen zijn met een transport naar Irak meegegaan en daarbij voor elk kind een bijbel met het verhaal over Jozef. Mooi om deze kinderen te voorzien van schoolspullen maar bovenal dat ze in aanraking komen met het woord van God. Laten we bidden dat het gezaaide zaad bij deze kinderen in hun hart mag ontkiemen.


We zijn in contact gekomen met een vrouw uw Libanon. Ze werkt voor Stichting Help Syrië. De stichting zamelt kleding in wat zij op transport stuurt naar vluchtelingenkampen in Syrië. Dat is op dit moment erg lastig, en toen ze hoorde dat Hulp Irak wel kan transporteren is ze kleding in gaan zamelen voor vluchtelingen in Irak. De verwachting is dat ze tussen de 300 en 400 dozen met kleding in zal zamelen. Een mooi gebaar door deze stichting om zo uit te wijken naar vluchtelingen in Irak. De kleding zal binnenkort worden gesorteerd en naar onze opslag in Nunspeet worden gebracht waar het met het volgende transport naar Irak worden gestuurd.


We zijn dankbaar dat de mensen de weg naar de verschillende inzamelpunten, sinds kort ook in Nunspeet, nog steeds weten te vinden. We verbazen ons elke keer weer over de hoeveelheid kleding die wordt gebracht. Dankbaar dat er zo veel mensen denken aan onze medemens in nood, want één ding is zeker, de nood is en blijft hoog en de hulp blijft nodig!


127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page