top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Het 50e transport!

Het begon 6 jaar geleden met een oproep om kleding in te zamelen voor vluchtelingen in Irak. Het inzamelen van onder andere kleding en speelgoed gaat door tot op de dag van vandaag in Kampen maar ook veel andere gemeenten. Dit najaar is in Houten bijvoorbeeld ruim 350 dozen kleding ingezameld. Daarnaast zijn er ook acties geweest in Kampen en Nunspeet. Vanuit Apeldoorn zijn er via organisaties ook kleding en matrassen aangeboden voor transport.


Vanmorgen is er weer een transport vertrokken naar Irak. Dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers was de klus in Kampen en Nunspeet in een paar uur geklaard. En een transport die gerust als een mijlpaal kan worden gezien, het 50e transport. Aan de ene kant dankbaar voor de afgelopen jaren, maar ook zorgelijk dat in 6 jaar tijd de situatie nog steeds dusdanig is dat hulp nodig is.

Het transport zal ongeveer 2 weken onderweg zijn waarna we hopen dat het uitgedeeld kan worden. Irak is ook in de ban van het coronavirus met veel besmettingen en sterfgevallen. Al met al een zorgelijke situatie.


Wilt u meebidden voor het transport, de situatie in Irak en of er gemeentes acties willen voeren voor onze medemens?

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page