top of page
Zoeken

Er wordt niet stilgezeten....

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2023

De 2 maanden na de reis hebben we als werkgroep en vrijwilligers niet stilgezeten. Op meerdere vlakken is er veel werk verzet en zijn er mooie activiteiten gehouden. Daarbij komt dat er op dit moment van schrijven een vrachtwagen onderweg is met kleding en Bijbels. Wilt u meebidden of hij zonder problemen de Turkse en Irakese grens passeert. Hieronder een overzicht van alles wat er in de achterliggende periode gedaan is.


Brainstormsessie

Met de reisgenoten hebben we op dinsdagavond 6 december een "reünie" gehad. Er kwam via de app het spontane idee dat iedereen wat mee zou nemen, en dat bleek een succes. Het werd een gezellige avond waarbij er veel ervaringen werden opgehaald. Maar het hoofddoel die avond was antwoord zoeken op de vraag die ons bij een dagopening tijdens de reis meegegeven is "en nu".


Aan de hand van wat we daar gezien hebben, wat de mogelijkheden in Irak en in Nederland zijn hebben we een mooie lijst opgesteld met punten waar we als groep mee verder kunnen. Denk aan de problemen en uitdagingen die we daar gezien hebben, maar ook zeker mogelijkheden! En wat hebben we in Nederland aan contacten en mogelijkheden om ons in te zetten voor de mensen in Irak. Niet direct antwoorden, maar wel mogelijkheden en daar gaan we de komende periode mee verder.


Actie in Houten

Eind september is er in Houten een actie gehouden waar kleding en persoonlijke verzorgingsmiddelen zijn ingezameld. Kleding kon op vastgestelde momenten in de Eskol kerk worden gebracht en werd daar gesorteerd. Daarnaast zijn er in verschillende supermarkten acties gehouden waarbij mensen producten konden kopen die naar Irak gaan. Een totaalopbrengst van ruim 12 pallets met dozen is inmiddels grotendeels onderweg naar Irak.


Gemeentedag GG Kampen

Op zaterdag 8 oktober was de gemeentedag van de Gereformeerde Gemeente in Kampen. Van de totale opbrengst van deze dag is € 1.250,00 overgemaakt aan Hulp Irak voor ons werk in Irak. Een mooi en onverwacht bedrag.


Kleding sorteren en op transport

Ook is er in Kampen na de reis weer het nodige gesorteerd. Er kwam via verschillende kanalen veel kleding binnen, onder andere van de gemeentedag in Kampen en de verschillende inzamelpunten. Ook is via andere organisaties, bijvoorbeeld MAF in IJsselmuiden de nodige kleding aangeleverd die niet verkocht is. De kleding is vervolgens op zaterdagmorgen 10 december geladen aan de Zande en bij de Voorhof in IJsselmuiden.

Na de check door de douane op maandagmorgen is de vrachtwagen vervolgens vertrokken richting Irak. Aan boord van de trailer zijn er naast kleding ook 6000 Bijbels meegestuurd. Het was dit jaar de eerste keer dat we Bijbels mee konden sturen met een transport. We hopen en bidden dat deze veilig aankomen en kunnen worden verspreidt in Irak.


Zangavond Bovenkerk

Op zaterdagavond 19 november is er in de Bovenkerk een psalmzangavond gehouden. Deze avond werd het orgel bespeeld door Huig van der Knijff. Een in deze regio onbekende organist. Ondanks de korte tijd van promotie toch een mooie opkomst in een koude (13 graden!) Bovenkerk. De opbrengst van deze avond was ongeveer € 1.600,00. Van beide kanten zeker voor herhaling vatbaar.


Aan het werk bij de Voorhof

Verschillende keren klonk in de app de oproep "Bij Kwekerij Voorhof hopen we zaterdag 5 november buizen te gaan tillen. Wil je ook meehelpen dan zien we je opgave graag. We beginnen om 8 uur, tot ongeveer half 11. De vrijwilligers vergoeding is 50 euro, voor Hulp Irak. Graag opgeven voor uiterlijk 28 oktober". Op 4 zaterdagen zijn er verschillende vrijwilligers aan het werk geweest in de kas waarbij er totaal bijna € 2.000,00 bij elkaar is getild. We zijn dankbaar dat ze op deze manier het werk van Hulp Irak steunen.

Inzamelpunten kleding (oproep!)

We hebben in IJsselmuiden 2 nieuwe inzamelpunten. Deze zijn te vinden aan Turfschip 5 en Graspieper 84A. De eerste kleding is daar inmiddels gebracht. Mooi dat deze weg inmiddels gevonden is.

We missen echter in Kampen één of twee inzamelpunten. En daar is waar we naar op zoek zijn. Heeft u de mogelijkheid om een container bij huis te plaatsen voor het inzamelen van kleding, en bent u in de mogelijkheid om als deze vol is de kleding naar de Zande te brengen? Laat het ons dan even weten. Dan gaan we kijken wat we kunnen organiseren samen.

540 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page