top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Een korte update!

Bijgewerkt op: 13 okt. 2022

Transport 60

Op vrijdagavond 23 september is aan de Zande het 60e transport geladen. Deze is zaterdagmorgen vertrokken. Op het moment van schrijven van deze blog is de vrachtwagen nog vrijgegeven bij de grens van Turkije naar Irak. Dankbaar dat ook dit transport voorspoedig is verlopen!


Nieuwe opslag en nieuw inzamelpunt

De opslag in Nunspeet wordt niet meer gebruikt, onze vrijwilliger daar heeft aangegeven zich na 7 jaar trouwe dienst in te zetten voor andere doelen om onze medemens te helpen. Om die reden hebben we in Nunspeet ook geen inzamelpunt meer. We hebben een nieuwe opslag gevonden in IJsselmuiden. Een deel van de schuur van een komkommerbedrijf mogen we als opslag huren. Als er vanuit het land goederen worden gebracht, dan zullen deze naar de opslag in IJsselmuiden worden getransporteerd.


Naast de vaste inzamelpunten aan de Zande en in Grafhorst is er nu ook in IJsselmuiden een inzamelpunt. Kleding kan daar worden gebracht aan Turfschip 5. Daar zal vanaf 15 oktober een container staan waar ook kleding kan worden gebracht.


Groepsreis "Naaste dichtbij"

Dit is het thema van de groepsreis van Hulp Irak samen met Bijzondere Noden. Van 21 tot en met 27 oktober hopen ongeveer 16 vrijwilligers en deputaten samen met dominee Marten een bezoek te brengen aan verschillende vluchtelingenkampen in Irak.

Het doel van deze reis is om lokaal hulp te bieden door het uitdelen van kleding, maar ook door het op locatie kopen van producten en dit uit te delen. Er zullen in verschillende dorpen en vluchtelingenkampen activiteiten worden gedaan met vooral jongeren en kinderen waarbij ook Gods Woord open zal gaan. Houdt u de website in de gaten voor een update komende weken?


Om producten te kopen op locatie hebben we geld nodig, helpt u mee?


Zangavond in Oldebroek

Welkom op vrijdagavond 1 oktober!


Actie Houten

De werkgroep in Houten organiseert deze week een grote inzameling in de kerk en in verschillende supermarkten. Deze inzameling levert altijd veel op, soms bij een trailer vol met goederen. Kijk voor meer info op www.houtenhelptirak.nl


Hoe een vluchteling een vluchteling helpt!

In IJsselmuiden werken een groot aantal Oekraïense

vluchtelingen in een kas. Ze werden geraakt door het verhaal van een medewerker die op korte termijn naar Irak hoopt te gaan.

Ze raakten in gesprek over het doel van de reis en begonnen spontaan geld te geven en ook in te zamelen bij andere Oekraïners in de omgeving. Het resultaat tot nu toe is € 500,00 waarmee we een groot aantal kinderen blij kunnen maken tijdens ons bezoek van 21 tot 27 oktober.234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page