top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Een update!

In de afgelopen periode hebben we niet stilgezeten, er is veel gebeurd en er is op veel verschillende manieren actie ondernomen voor onze medemens in Irak. Even een update van wat er in de achterliggende periode allemaal gedaan is.


Het ruimen van de kas in IJsselmuiden

Twee keer per jaar wordt er bij kwekerij de Voorhof door vrijwilligers van Hulp Irak geholpen bij het ruimen van de kas. Dit jaar hebben we daar het mooie bedrag van € 3.600,00 mee opgehaald. Met een deel van dit geld is in een vluchtelingenkamp in Irak hulp geboden na een verschrikkelijke brand waarbij veel tenten zijn verwoest en een groot aantal vluchtelingen alles wat ze hadden zijn kwijt geraakt. Deze foto geeft een beeld van de situatie net na de brand.


Inzameling in Opheusden

Vanaf april tot ongeveer begin september is er door de werkgroep Betuwe van Stichting HVC een kledinginzameling gehouden. Ze zijn net zolang doorgegaan totdat ze een vrachtwagen vol met kleding hebben, dus totaal ruim 26 pallets met dozen, aangevuld met matrassen en zakken met dekens en dekbedden. Door sponsoring en een actiedag hebben ze ook een groot deel van de kosten van het transport zelf kunnen bekostigen. Op 20 september is de vrachtwagen geladen in Opheusden en na ongeveer 3 weken aangekomen in Irak. Binnenkort zullen de goederen worden uitgedeeld. Hieronder een foto van het laden in Opheusden en het lossen in Irak.Actie Gereformeerde Gemeente Houten

Elk jaar zet de gemeente in Houten zich in voor onze medemens in Irak. Zo ook de afgelopen herfstvakantie. Door een flessenactie, kledinginzameling en supermarkt acties hebben ze de nodige spullen opgehaald. Een mooi resultaat van 18 pallets met goederen, driekwart vrachtwagen met hulpgoederen. Daarnaast is er een ook gezorgd voor een financiële bijdrage in de transportkosten. De goederen staan inmiddels in de opslag in Nunspeet en zullen in de loop van deze maand op transport gaan naar Irak.Verkoop kleding Gereformeerde Gemeente Stolwijk

Op zaterdag 30 oktober is er door de gemeente in Stolwijk een kledingverkoop gehouden. De opbrengst van deze verkoop was € 321,00. De kleding die niet verkocht is wordt binnenkort afgeleverd op één van de inzamelpunten. Zo komt de gehele verkoop ten goede van Hulp Irak.


Transport vanuit Kampen en Nunspeet

In de achterliggende periode is er tijdens de gemeentedag en inzamelweek in Kampen en omstreken veel kleding ingezameld. Totaal zijn er op een aantal sorteeravonden 15 pallets met kleding aan de Zande gereed gemaakt voor transport. Deze zijn op 14 oktober geladen, en vervolgens vanuit de opslag in Nunspeet aangevuld met kleding en schoolmeubilair. Op het moment van schrijven is het transport nog onderweg en kan ieder moment bij de opslag in Irak aankomen. Dit transport is nummer 56 en dit jaar het 5e transport. De verwachting is dat er dit jaar nog één transport richting Irak kan worden geladen.


Bijbels door het GBS gesponsord

In diverse transporten worden Bijbels meegestuurd die we op locatie kunnen uitdelen. Deze Arabische Bijbels worden kosteloos beschikbaar gesteld door het GBS. Deze contacten zijn gelegd via Stichting HVC. Het is lang niet vanzelfsprekend dat ze meekunnen met elk transport. Dat is afhankelijk van de transporteur, chauffeur maar ook de situatie in Turkije en Irak. Daarom zijn we elke keer weer blij en dankbaar dat het lukt om er weer een aantal op locatie te krijgen om naast kleding ook Gods Woord uit te kunnen delen onder de vluchtelingen.


Actie op het van Lodenstein College in Barneveld

Onder de naam “Aan de bak voor vluchtelingen uit Irak” wordt er dit schooljaar actie gevoerd voor verschillende projecten in Irak en omliggende landen. Afgelopen periode zijn er voorlichtingen geweest onder de leerlingen door Bijzonere Noden en Hulp Irak. De leerlingen gaan aan de slag om geld in te zamelen voor onze medemens. Daarnaast zal er in december op ouderavonden ook een kledinginzameling worden gehouden. De actie zal het hele schooljaar duren. Deze poster hangt vanaf deze week op diverse plekken in school.


Poortvlog

Een groep vrijwilligers van de Gereformeerde Gemeente in Kampen houden de gemeente op de hoogte van verschillende zaken die spelen in de gemeente. Dit om de betrokkenheid te vergroten in tijden dat een deel van de gemeente de diensten thuis moet volgen. De laatste vlog is opgenomen tijdens een sorteeravond in Kampen en geeft een mooi beeld van het werk van Hulp Irak. De vlog is hieronder te zien.


213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page