top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

De eerste maanden van 2024.....

Het nieuwe jaar is al in volle gang en daarom tijd voor een berichtje van onze kant....er is in de eerste maanden van het jaar al veel werk verzet. Vaak zijn de eerste maanden van het jaar wat rustiger, maar dat is dit jaar niet het geval.


Wie wil er een aanhanger lossen.....?

Een berichtje in de groepsapp van de mannen die helpen laden. Wie kan er even helpen om een aanhanger met dozen te lossen. Eén van de mannen had wel tijd die ochtend en die rijdt vol goede moed naar kwekerij Voorhof in IJsselmuiden..... We hadden van tevoren even moeten vragen hoe groot de aanhanger was..... Eind van de ochtend stonden er 9 pallets met dozen opgestapeld. Een hele klus, maar wel mooi dat ze zoveel kleding, gesorteerd en al gebracht is.


Sorteren en binnenkort een transport

Er staat inmiddels, mede dank zij de inzet van de vele vrijwilligers, voldoende kleding klaar om een transport te plannen. Zoals het er nu uit ziet wordt dat zaterdag 23 maart. Daarnaast is de aanvoer van kleding zo groot, dat we een organisatie in Zeewolde beschikbaar hebben gevonden om ons van de grote berg kleding af te helpen. Er is ongeveer 20 m3 naar Zeewolde gebracht, die zullen dan weer ingepakt terug komen.


Flessenbonactie

Bij de Plus in IJsselmuiden konden de bezoekers in februari hun flessenbon inleveren voor het werk van Hulp Irak. En dat is volop gedaan....er is totaal € 80,85 aan flessenbonnen ingeleverd en we kunnen u zeggen dat dat heel veel bonnetjes zijn....


Nieuw inzamelpunt kleding in Oosterwolde

Vanaf begin dit jaar kan er ook kleding worden gebracht in Oosterwolde. Het adres is Essenakker 16. Er hebben al aardig wat mensen de weg gevonden!


Uitdelen van kleding

Uitdelen op plekken waar het nodig is, of het nu christenen, moslims of Yezidi's zijn. Onderscheidt is er niet, ze hebben het allemaal nodig. Afgelopen weken zijn er weer veel spullen uitgedeeld in verschillende afgelegen dorpen in de bergen. Maar ook op de vlakte van Nineve, de dorpen Batnaya en Tel Eskof, dicht bij Mosul. Dorpen waar van oorsprong veel christenen woonden, en die bij terugkeer niets hebben, en hun huis vaak is verwoest of ernstig beschadigd. Dominee Marten heeft hier ook het Evangelie mogen brengen bij deze mensen. Naast hun dagelijkse behoefte ook Geestelijk Voedsel.


Muziek, koor en samenzang in Hasselt

Op zaterdagavond 9 maart was er in Hasselt een avond waar verschillende koren en muziekensembles aan meewerkten. Het ging om jeugdkoor “Sjaloom” onder leiding van Marja Schouls en klein mannenkoor “Jerimôth” onder leiding van Ton Adema. Ton Adema had die avond ook de leiding over de ensembles “Animato” en “Create Cantus”. Daarnaast was er samenzang onder begeleiding van Tjaco van der Weerd. Opening, mediatie en sluiting werd verzorgt door Albert Groothedde.


De Bijbel ging open en we werden gewezen op het lijden om Jezus wil, dat dat de vluchtelingen in Irak kracht geeft om door te gaan in vaak uitzichtloosheid. Veel moesten alles achter zich laten, als voorbeeld deelde Albert een ervaring uit Irak. Mensen die standvastig hun kruis droegen om Jezus wil. Een voorbeeld voor ons, maar ook een roeping vanuit de Bijbel om Christus na te volgen.


De collecte had een opbrengst van ruim € 1.700,00.223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page