top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Acties voor Bijbels

De vraag naar Bijbels in Irak is erg groot en deze zijn er niet te koop. De Bijbels moeten vanuit het buitenland, in ons geval Nederland, met onze kledingtransporten meegestuurd worden. Het versturen met de vrachtwagen en het verspreiden kost extra geld en daar wordt op verschillende manieren geld voor ingezameld. Hieronder een opsomming van een aantal activiteiten de afgelopen periode.


Maar eerst de stand van zaken met betrekking tot de transporten. Er is in de achterliggende periode weer een transport vertrokken. Transport 62 is 24 mei vertrokken en inmiddels veilig in Irak aangekomen. Met deze vracht zijn ook ongeveer 2500 Bijbels meegestuurd. Deze worden in de komende periode uitgedeeld in Irak.


Zangavond 20 mei

Op zaterdagavond 20 mei is er in de Burgwal in Kampen een zangavond georganiseerd. Onder leiding van Tjaco van der Weerd zijn er verschillende psalmen gezongen. Deze avond waren er ook verschillende impressies over het de onlangs verleende hulp in Syrie. Vanuit Kampen is er ruim € 50.000,00 besteedt in Aleppo en Afrin. Daags na de aardbeving is de eerste hulp al verleend als eerste buitenlandse organisatie. Mede dankzij de contacten van dominee Marten in Aleppo.

Daarnaast is er door Jaap van de Spek een en ander verteld over de reis van afgelopen najaar. Hij tekent een land vol tegenstellingen als we alleen al kijken naar de verschillende religies. Voor de hulp maakt het niet uit, iedereen heeft hulp nodig. Van een dorp in de bergen, een weeshuis met een aantal jongeren tot een vluchtelingenkamp met duizenden Yezidi's of vrouwen die contacten hadden met IS-strijders. Aan de hand van verschillende foto's neemt hij ons mee naar deze plekken. Henk Jan van der Weerd en Klaas Limburg geven de uitzichtloze situatie weer, hopend op verbetering ten opzichte van 2019 was deze niet zichtbaar, ze tekenen het als "stilstand is achteruitgang". En zo hebben we het ook ervaren. Mede dankzij de sponsoren was de opbrengst van deze avond € 996,00.


Honden uitlaten

Een vrijwilliger laat in haar vrije tijd voor een klein bedrag honden uit voor verschillende mensen. Nu stond ze onlangs aan de deur met een envelop waarbij ze aangaf de helft van haar inkomsten te besteden aan een goed doel. Een geweldige opbrengst van € 450,00. Geld wat besteedt gaat worden aan het transport van Bijbels naar Irak.


Ruim 200 kilometer skeeleren

Op zaterdag 10 juni ging Andre Klompmaker de uitdaging aan om 200 kilometer te skeeleren. Doel was om geld op te halen voor het transport van Bijbels. Via verschillende kanalen werd er gepromoot om hem en zijn helpers te sponsoren. Om 9 uur ging Andre van start met 5 helpers op de racefiets. Totaal 23 rondjes van 9 kilometer met elk rondje de nodige support van familie en vrienden. Ook de nodige bananen, krentenbollen en energy repen kregen ze elke ronde om zo de monstertocht te voltooien. Na 100 kilometer werd er bij de wielrenners wat gewisseld (er waren er zelfs die ook op de fiets de 200 kilometer vol maakten) en na ruim 6,5 uur met een gemiddelde van boven de 31 km / uur was het doel gehaald. Totaal is er met deze actie ruim € 1.500,00 opgehaald.


Wat kunt u doen?

Er zijn veel mogelijkheden om u in te zetten, door te helpen sorteren of een actie op te zetten zoals bovenstaand. Er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden. Alleen doneren kan ook, dat kan via deze link. Maar boven alles is gebed nodig voor in het bijzonder dominee Marten zijn werk in Irak. Bidt u mee?
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page