top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulp Irak

Actie op het VLC afgerond!

Onder het motto “Aan de bak voor vluchtelingen uit Irak” heeft het Van Lodenstein College (VLC) in Barneveld dit schooljaar actie gevoerd. Deze actie heeft een eindbedrag van 60.000 euro opgeleverd die donderdag 9 juni aan algemeen secretaris Jan Drost van het deputaatschap Bijzondere Noden werd overhandigd. Een eindbedrag is nog niet eerder zo hoog geweest is.

Het deputaatschap Bijzondere Noden van de Gereformeerde Gemeenten ondersteunt verschillende projecten in Irak en omliggende landen waar Iraakse vluchtelingen zijn ondergebracht. Deze projecten zijn gericht op noodhulp, maar ook structurele hulp en evangelisatie. Mede door de hulptransporten van de werkgroep Hulp Irak wordt er in veel vluchtelingenkampen kleding uitgedeeld, maar ook geëvangeliseerd bij het uitdelen van de hulpgoederen.


Aan het begin van het schooljaar zijn door het deputaatschap Bijzondere Noden en Hulp Irak die onder deputaatschap Bijzondere Noden haar werkzaamheden uitvoert - inzamelen van kleding en transporten naar Irak - presentaties gegeven in de klassen. De klassen gingen vervolgens voor verschillende subdoelen “aan de bak”. Voor Iraakse vluchtelingen in Libanon en Jordanië, het vertalen van christelijke lectuur in het Arabisch en voor de hulptransporten van de werkgroep Hulp Irak. Dat deden de leerlingen met veel enthousiasme, ze hebben niet stilgezeten.

Verschillende foto's van de activiteiten (slider)


Zo waren er verschillende verkoopacties, een lessenmarathon, lieten leerlingen zich in ruil voor werkzaamheden sponseren en was er een muziekavond. Daarnaast waren er verschillende individuele acties zoals een flesseninzameling, sieraden maken en verkopen én er waren zelfs een aantal leerlingen die op een tandem een sponsortocht reden in de meivakantie en alle provincies hebben aangedaan. Om het goede doel blijvend onder de aandacht te brengen zijn er in het voorjaar verschillende workshops gegeven. Zo werd er Arabisch geleerd, baklava gemaakt en houten speelgoed gemaakt voor vluchtelingen in een weeshuis in Irak. Dit alles werd afgesloten met een actiemarkt. Een schooljaar waarin voor het eerst in 3 jaar weer volop actie kon worden gevoerd.


Tijdens de presentatie van het eindbedrag op 9 juni jl. werd opgemerkt door de woordvoerders van deputaatschap Bijzondere Noden en Hulp Irak dat ze overweldigd zijn door de prachtige opbrengst, maar ook dat het mooi is om te zien hoe leerlingen aan de slag gaan met acties die aansluiten bij doelen die de school heeft wat betreft identiteit en burgerschapsvorming; inzetten voor je naaste.


De klassen die het meest hebben opgehaald mogen gaan genieten van een heerlijke taart en de 8 topverkopers gaan binnenkort een rondvlucht maken als dank voor hun bijzondere bijdrage aan het goede doel.


116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page