top of page

Een actie in uw kerkelijke gemeente.

Om een inzamelactie op gang te zetten hebben we als werkgroep een draaiboek opgezet waarin alle facetten zijn opgenomen voor nodig zijn voor het opzetten van een actie. Er moet dan worden gedacht aan:

  • Waar is behoefte aan?

  • Hoe gaat het transport en de distributie?

  • Praktische tips over de organisatie van een actie.

  • Het starten en uitvoeren van de actie. 

  • Het afronden als alles ingezameld en gesorteerd is.

Een actie op school of een vereniging

Een schoenendoosactie is een leuke actie voor op een jeugdvereniging of basisschool. Laat kinderen een schoenendoos vullen met goederen zoals benoemd op de flyer. Eventueel een boodschap / kaart met een tekst is bemoedigend. Laat ze de schoenendozen versieren met een passend thema.

Daarnaast hebben we een scholenpakket dat we eigenlijk kant en klaar op scholen aan kunnen bieden en presenteren. Er zijn verschillende acties per groep uitgewerkt met als doel om geld in te zamelen, maar ook om de leerkrachten te ontzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Draaiboek en flyers

Zoals aangegeven is er een draaiboek beschikbaar. Daarnaast zijn er diverse voorbeelden van flyers beschikbaar om op te vragen, die het afgelopen jaar door diverse gemeentes zijn gebruikt. Dit als voorbeeld om te kunnen gebruiken bij een nieuw ontwerp. Verder zijn er ook een aantal bestanden beschikbaar in de extensie Microsoft Word om eventueel zelf aan te passen. De ervaring is dat er binnen de gemeentes veel creativiteit is in het ontwerp van flyers.

Let op: Deze flyers zijn om een beeld te geven van de mogelijkheden, de hulpvraag kan wijzigen waardoor de inhoud van de flyers niet meer actueel is.

bottom of page